Kontakta oss via vår blogg eller e-post ostgotakatterna@live.se

lördag 19 december 2009

Tippen, Dumlan & Bruna Bönan

(Ja...... Jag tog mig friheten att döpa mammakatt tillfälligt. Vad gäller namnet Bruna Bönan, bruna, långhåriga mammakatt, så är hon ju brun.... Och en riktig böna!)

Jag och Maud åkte ut till kolonin på eftermiddagen idag för att försöka fånga in någon utav Tippen, Humlan, Dumlan, Chocolat (långhårig bebis), Coffee (långhårig bebis) eller Maggans kisse.

Med oss i bilen hade vi tillslut Tippen, Dumlan och Bruna Bönan. Bruna Bönan stod inte på "listan" men eftersom hon kom oss så nära och gick in i fällan så hade vi inte hjärta att låta henne gå ute med den bedrövligt toviga pälsen. Nu är vi visserligen inte 100% säkra på att Bruna Bönan är en hona men sannolikheten är ganska så hög att hon är Chocolat & Coffee´s mamma.

Tippen lyckades vi locka in i transportburen, det lyckades vi även med Dumlan. Bruna Bönan tog vi i fällan. Det gick OFÖRSKÄMT bra, de traskade efter godiset och vips var de infångade. Det finns ett par, tre stycken katter, fortfarande ute, som är hemskt närgångna och som man knappt kan kalla skygga. Dessa kommer vi utan några som helst svårigheter kunna fånga via transportbur. Vi vart så snopna idag för så fort vi vände ryggen till så sprang dessa katter in i transportburen och åt upp maten...! De hoppade upp och satte sig på fällan, sprang runt våra fötter, nosade på kameror och våra händer... Underbara pälsbollar!

Humlan har vi inte sett på ett tag, undrar vart h*n är? Den ena av Chocolat & Coffee samt Maggans kisse kom fram när fällan redan var upptagen och transportburarna fulla.

Idag använde vi oss utav en fälla då det bara var jag och Maud men i helgen kommer båda fällorna användas. Lördag och söndag är vigda för kattinfångning och vi hoppas, hoppas att Maggans kisse, Chocolat, Coffee och Humlan vill bli infångade.

Kissarna som fångades in idag är just nu hos veterinären och vi hoppas de kastreras under morgondagen och att vi kan hämta dem framåt kvällningen! Då kommer Tippen och Dumlan hem till mig och bosätter sig i köket, Bruna Bönan hyser Maud in i sitt sovrum.

Mysan mår för övrigt bra, hon har dock inte hajat det här med kattlåda. Men vi tror att lilla raringen förstår det snart, hon behöver bara lite tid och hjälp. Mat och vatten får hon i sig och Malin får gosa med henne.

FYRA katter inne i värmen! Ute är det närmre -15 grader.

/ Lina som tänker på kissarna som fortfarande sitter ute i snön

2 kommentarer:

  1. ni gör ett alldeles STRÅLANDE jobb!
    /tass från oss

    SvaraRadera
  2. tänk att dessa 3 gick in så fint, skönt för Bruna Bönan att få ordning på pälsen, vilken oerhört jobb ni gör, följer er i tankarna, ska ni veta, och vore väl skönt med 3 08, smidigt och bra, och för katterna med egna hem, hoppas det går i lås
    Maggan47 som hoppas ni återfått värmen

    SvaraRadera