Kontakta oss via vår blogg eller e-post ostgotakatterna@live.se

torsdag 28 april 2011

Nya nyaste missen

Den är där ibland, igår, men inte idag. På fel ställe för att ställa fällan, men en dag kanske vi får tillfälle att ta den lill(e-a) med fällan... hoppas!

Den är så himla lik de andra missarna från kolonin! Precis lika vacker som de andra! <3


Smyger och spanar och letar möss i gräset....

Malin

onsdag 27 april 2011

Vitnos & Muschie (numera Jack och Gus)




De var små kissar när de kom in :) och har nu växt till sig och blivit stora tama och snygga grabbar.

De kom till Marianne (3 små bebbar till Noname) för 8 månader sedan och fick chans att bli tama och stora och starka killar och de är verkligen jättefina, svartvita missar.

De berörde mig så mycket och jag älskar dem så oerhört mycket, de här små skitungarna fick chansen att komma in i trygghet och få den omvårdnad som de så väl behövde och för det behövs det, som alltid, bra stödhem, som ger dessa katter en chans att få tid, tålamod för att sedan visa tillit. Det tar tid och det krävs att man har sunt förnuft och massor med godis och leksaker för att stimulera fram tillit :).

Med bröderna följde även en liten syster Sötnos (numera Belle) som fick stanna permanent hos Marianne och hennes familj, det är jag så tacksam över <3.





Idag har killarna fått flytta till Djurhjälpen i Vaxholm då de ska få nya hem :) då det visat sig omöjligt att placera ut dessa fina missar. Tack snälla Djurhjälpen i Vaxholm för att de får chansen till ett nytt hem via er.... lycka till nu busgrabbar <3

Ett stort varmt tack till dig Marianne för att du gav dem tiden, tålamodet och kärleken att bli tama och fina katter.... jag är dig evigt tacksam <3

Malin

tisdag 26 april 2011

Vår i backarna


Hundburen står på plats och någon äter där, men frågan är vem? Hum, i veckan ska vi försöka att se vem det är som besöker buren och om det går stänga den med missen i den.

Det har varit otroligt mycket folk i rörelse då det är dags att lägga i båtarna, vilket gör att katterna inte är så synliga :( och det är svårt att lokalisera dessa också. Dock verkar det som "nya katten" har samma ställe som Noname och hennes bebbar, så nu hoppas vi att det inte är en hona med bebbar, utan att det är en hane som har hittat en himla bra gömma!

Om det skulle visa sig att det är bebbar där så behöver vi som alltid stödhem, finns det någon som kan öppna sin dörr för någon av missarna? Kontakta oss via mailen eller genom att skriva ett inlägg tack :)

/Malin

torsdag 21 april 2011

Östgötakatterna har fått påsk-paket

Golle & Lisen har skickat, med hjälp av sin matte, ett stort paket med massor med mat och godis. Jag fotade när vi öppnade paketet, men bilderna finns inte på kortet, hum, anar att jag har ett kort liggandes med bilderna på, men här kommer i alla fall bild på massor med mat och godis!

Tack snälla matte och Golle och Lisen som skickar paket för andra gången till Östgötakatterna, det är sååååå uppskattat kan jag lova!

Ikväll har de fått smaka lite godis efter när Ruffan (även kallad Liten) fått medicin med tonfisk, de blir som galna och det är snabba ryck som gäller... det är mums, men som efterrätt så fick de goda torrisar som de snabbt smaskade i sig... dregel! Lilla Ruffan vågade till och med ta ur handen igen (efter resan till vet har hon varit så rädd för mig) så jag känner mig aningen stolt :) med hjälp av godis kan man nästan ta sig hur långt som helst!

Glad Påsk säger vi och tackar åter igen för att Östgötakatterna fick massor med godis och mat

Kramar
Malin

Ruffan och lite mer...

Lilla gumman har svårt att lita på mig nu efter sista resan till veterinären, men det brukar bli så tyvärr... men jag fortsätter ihärdigt att muta dem med godsaker och till slut så hoppas jag att hon glömmer bort eländet.

Hon är duktig och äter sin medicin varje dag så det känns bra. Lite sämre i magen tyvärr, men det blir lätt så med medicin :(

Påsk... ja, då ska missarna få godis :) hemligt än så länge.

Vi har fått paket som vi ska hämta ut idag.... från Golle och Lisen (Skatternas blogg) det är spännande!

Nu är det snart dags för kolonibesök också....



Nya katten var där igår och i förrgår, undrar om det är den missen som äter i hundburen, eller om det är Musse som vågar?

Kolonimissarna fortsätter att göra kisshjärtan och nu vet jag... det är för att vi människor ska förstå att det är för att de behöver extra mycket kärlek såklart, så dum jag är :( men nu är jag glad att jag har förstått!




Älskade katter.... så älskade!

Önskar alla en glad påsk!



Malin

tisdag 19 april 2011

Ruffan hos veterinär för koll

Sista dagarna har jag tyckt att Ruffans sår efter kastreringen har sett lite rött ut och dessutom har jag flera gånger sett att hon har slickat där. Jag har försökt att avleda henne och har inte sett droppfläckar på de vita lakanen som jag lägger ut för att hålla koll efter operation. I söndags såg jag att det hade droppat och då fick jag genast dåligt samvete, att jag inte hade sett osv. Ja, ni vet när man faktiskt har missat, men vet ni... jag kom på att jag är ju mänsklig :) och då kan man missa saker!

Hellre än gång för mycket till veterinären än en gång för lite, så igår bar det iväg för check!

Lilla Ruffan var så duktig. Hon slapp att bli sövd och kunde kollas, tvättas försiktigt och få en antibiotikaspruta. Hon var ytterst lite gul längst upp på såret, nu nu håller vi koll och nu ska hon få medicin, vetrimoxin 2 gånger om dagen!

Igår satt jag med henne och lekte för att få henne fokuserad på annat än såret, men det är klart att det kliar om det inte är helt okej. Hon blev till slut störd på mig och satte sig under sängen så dit kröp jag med och då var det inte kul igen... dumma matte!

Pussungen har fått medicin första gången nu vid 08.30 och sedan ska hon få ikväll igen. Med tonfisk går allt hem, bara bara lite lite lite grann och det är klart att de andra också får. Nu har hon en speciell färg på sin skål så att jag vet vilken som är hennes, måste ju hålla koll så att hon får i sig medicinen :) Duktiga Ruffan!

Hon vägde 3,6 eller om det var 3,7 kg och de tyckte hon var fin i hullet :) lilla pluppan ♥ !

Over and out for now.

Malin

söndag 17 april 2011

Lånad hundbur!

Nu har vi fått låna en hundbur att ställa i kolonin för att se om Musse-mannen kan tänka sig att lära sig att äta i den... man vet ju aldrig!

Har ni några råd att ge mig hur vi ska kunna få in de sista katterna i kolonin, så kom gärna med goda råd, för de behöver vi!

Ha en god söndag

Malin

torsdag 14 april 2011

Jack & Gus är till salu (Vitnos & Muschie)

Världens finaste missar är till salu, inte har ni missat deras annons va?

Undersköna grabbar med massor med kel och massor med BUS! I min värld är de tama och det kommer de att visa dig också, när de kommer till ro :)

Var finns deras husse och matte? :´( visst måste det finnas en liten vrå för dessa två?

Hjälp oss gärna att ropa om permanent hem för grabbarna, de finns i stödhem i Åkersberga (Sthlm).

Kram
Malin

måndag 11 april 2011

Max och Måns i sitt hem

Kan Vitnos och Muschie också få ett eget hem? :( de längtar efter en egen husse och matte!






Filmen har husse Christer gjort.... dunderfin!

Malin

fredag 8 april 2011

Buffan & Tuffan


Svart-vita vackra missar som sällan kommer till sin rätt. Just nu är det klappträning som pågår här hemma med både Buffan (ovan) och Tuffan (nedan). De gillar inte alls att man pillar på dem och igår försökte lilla Buffan bita mig i fingret, men jag hann undan. Det gör ont med kattbett!


Tuffan är så himla nyfiken och är alltid med när lådorna städas eller att jaga moppen är poppis också, de är ursköna damer :) alltid och hela tiden. De här är bebbar till Spökis och de är så lik henne, förutom att Mamma Spökis är mycket räddare såklart, men hon har ju också varit ute länge och inte fått sin chans förrän nu!

Det tar olika tid för olika katter, så är det ju!

Ni har väl inte missat att Vitnos och Muschie söker ett alldeles eget hem nu va? Snyggaste grabbarna som vill komma tillsammans till någon som förstår sig på missar som är utefödda. Finns det någon som kan öppna dörren för dem och ge dem det bästa hemmet?

Nu är det nog dags för lite mer kalkon för missarna, då är det fest :)

Ha en god fredag!

/Malin

onsdag 6 april 2011

Ruffan är nykastrerad...


Lilla Ruffan är alldeles nykastrerad och mår för tillfället sådär, hon dreglar lite grann, men det är nog mest att hon är hungrig kan jag tro. Lilla sötisen.

Hennes kompisar, Buffan och Tuffan försöker att ta hand om henne så mycket de kan, men de tycker allt att hon luktar annorlunda, såklart veterinärlukt. Jag har nosat på henne lite grann jag med och visst luktar hon konstigt... lilla pluttan. I morgon mår hon nog lite bättre.

Den där struten på örat är inte alls roligt, hon försöker att ta bort den genom att klia och stryka bort den, men ännu sitter den kvar där :) får se hur länge den är där.

Mamma Grynet håller sig på avstånd och vill inte kännas vid sin bebis just nu, men kanske senare, när hon känner igen tuttan igen.

Malin

lördag 2 april 2011

Kolonimissarna gör kisshjärtan ♥ Nostippen

Man kan tro att jag är "lite" pervers när jag tittar noga i missarnas lådor, men det är viktiga saker det där med kisseriproblem, jag spanar hellre än gång för mycket än inte alls.

Så, de har kissat ett nytt hjärta för att jag ska dela det med er här på bloggen, det är jag helt övertygad om.... så här kommer det ♥



Har nyss kommit hem från kolonin där vår älskade Nostippen låg och väntade på mat. Vi laddade fällan och väntade och väntade. 3 gånger var hon på väg in men blev störd av att det hela tiden rörde sig människor överallt...suck! Vi gav upp för dagen, men i morgon är det en ny dag och då görs det nya försök såklart.

Här kommer lilla Nostippen, nytagna bilder, från idag.... trumvirvel... här är HON!




Lilla älsklingen! Nu tycker jag att du ska ge upp att vara ute! Mycket bättre att komma in hos Matilda och få mat regelbundet och sova i sängen och gömma dig (nej det fick du inte nä) men du kan gosa och spinna för Matilda och jag lovar, hon kommer att lyssna på dig och älska dig precis som du är.... lyssna nu på tant Malin... komsi komsi... lilla raring!

Nu ska jag dricka kaffe och virka bollar i soffan och gosa katt... vad gör ni en lördagkväll?

Kram
Malin