Kontakta oss via vår blogg eller e-post ostgotakatterna@live.se

tisdag 28 juni 2011

En härlig dag med Christer och Max & Måns!

I söndags när Christer kom förbi kolonin och hälsade på så bestämde vi att han skulle hämta mig idag så att jag skulle få komma hemifrån lite grann. Jo, ibland behöver man komma iväg och tömma skallen på tankar och få träffa fina missarna och prata katt med husse såklart.

I förmiddags blev jag upphämtad kl 11.00 och jag var i tid :) eller hur hussen? Inte försent utan alldeles lagom i tid :), du ser, ibland händer det.

Strålande solsken och mycket varmt var det idag, men att få komma ut i solen och bara göra ingenting var så underbart skönt, jag behövde det verkligen! Tack för att du hämtade mig Christer, det uppskattar jag så mycket!

När vi stannade bilen så satt jag kvar i den och väntade på att få se husses och Måns gosstund och kanske att till och med Max skulle komma luffande... men det gjorde han inte, inte just då i alla fall.


Så gott det här ser ut va? Måns och husse <3 så mycket kärlek!

Måns fick godis som till och med jag matade honom med och jag kunde till och med låta mina fingrar stryka i hans vackra päls... snyggmissen!
Här kommer lite bilder på Måns!






Han visade hur duktig han är på att jaga :( sånt är livet :(

Så kom äntligen Max! <3

Gosa, gosa och gosa med hussen såklart... det är viktiga saker, men då hade jag ingen kamera i handen tyvärr.... men sedan blev det lite bilder på busgrabben!

Här är Max <3








Husse hängde tvätt och killar såg till att han gjorde jobbet rätt, bra killar som håller ordning på hussen. Han fick 10 poäng av vardera misse, så det var ju galant!

När vi skulle åka hem så gick killarna till bästa stället, tillsammans.



Fina grabbarna som har fått det så gott hos en jättefin husse som ger dem precis allt som de vill ha och behöver :) även sådant som inte är så roligt som avmaskningsmedel och sånt, men sånt som är nödvändigt! Duktiga hussen! 

En annan fin bild på killarna tillsammans! <3


Tack snälla Christer för idag och tack missarna för att jag får träffa er igen. Det är INTE viktigt att klappa och gosa, det räcker att se att ni trivs och har det allra bäst så vet mitt hjärta att ni har vunnit högsta vinsten på lotteriet, en alldeles egen husse :) som är full av kärlek till er grabbar. 

Tacksamhet, ödmjukhet och massor med kärlek för missarna finns hos husse. Hur ska jag någonsin tacka för att husse valde just er? Med all min kärlek TACK!

Malin som är glad över en ljuvlig dag i gott sällskap :)

måndag 27 juni 2011

Mamma Vithaka är inne ♥

Idag kom hon in, 7 hela dagar tog det innan mamma Vithaka gick i fällan, men bättre sent än aldrig som man faktiskt säger.

Vithaka har varit med sedan första bilderna togs i kolonin och inte velat bli infångad. Jag som hela tiden trott mamma Vithaka var en hane, men ack så fel jag hade!

Om jag är lycklig, att jag är kan jag bara säga! Otroligt lycklig! ♥

Den här veckan som gått sedan bebbarna fångades in har varit kaos! Hela tiden med fokus på mamma Vithaka och hela tiden komma på hur vi skulle kunna fånga in henne.

Vi har ju Lotin-fällor och det var det som fungerade den här gången, vilket vi är oerhört tacksamma för! HURRA!

Nu får mamma Vithaka landa och ta det lugnt i några dagar, jag ska som alltid blinka till henne och tala till henne med min mjukaste röst, vi känner ju varandra lite grann i alla fall. Hon vet ju att det är jag som kommer med maten om inte annat :).

Livet är väldigt vackert ibland så det sticker lite lagom i hjärtat, livet är magiskt ♥. Livet blir vad man gör det till :)

Katt nummer 31, 32, 33 och 34 är alltså inne :) välkommen hem älskade Vithaka ♥♥♥♥

Kram
Malin

tisdag 21 juni 2011

Vad händer i kolonin?

Allt har hänt som inte fick hända och nu vill vi ha goda råd!

Tänk högt som lågt och kom med nya tankar och idéer för vi har kört fast lite grann :(.

Sent i söndags kväll gick 3 bebisar och mamma Vithaka i droptrapen och jag drog i snöret med hjärtat i halsgropen... äntligen! Vithaka lyckades komma under droptrapen och kom ut i det fria men hennes bebisar satte vi i en transport för att hon skulle se dem i droptrapen... ingenting, men hon var där och spanade in oss, men gick inte fram till droptrapen!

Hon visade ingen ansats att våga gå nära så efter flera timmar så valde vi att åka hem för att komma igen på morgonen och ladda droptrapen och lotin-fällan igen.



Igår satt vi hela dagen och mamma Vithaka vägrade att gå i någon fälla alls, hon tittade bara så ledsamt på mig och ångesten i bröstet blir enorm. Jag hade tagit hennes bebbar ifrån henne! Om hon kunde förstå att hon skulle komma till bebbarna bara hon låter sig bli infångad :´( lilla finaste Vithaka!

Senare frampå kvällen kom Musse och tittade rakt på oss i bilen... men valde ändå att krypa in i droptrapen, han vet ju att det finns god välling där som han fullkomligt älskar! Jag var tveksam, men Musse ska ju ändå komma in i trygghet så jag drog i snöret.


Att Musse är en stor och mkt ståtlig hane har väl alla förstått?! Han var enorm i droptrapen och han lyckades göra hela droptrapen till ett plockepinn och rymma ut i frihet. Bertil och jag stod alldeles handfallna med gångjärn liggande runtom och en varsin pinne i handen. Vår fina droptrap som Mison gjorde åt oss. Vi packade in pinnarna i bilen och laddade Lotin igen för att göra ett sista försök med mamma Vithaka, men ingen katt i fällan!

När vi åkte hem igår kväll så var vi bedrövade. Hur skulle vi nu få mamma Vithaka in till sina bebisar? Hur skulle Musse någonsin komma in för att bli kastrerad i alla fall, och kanske kunna återvända till mataren som en permanent katt där. Jag tror Musse (jag vet inte) har sina domäner och vill ha sitt område kvar, men det är svårt att säga i nuläget.

Nya tankar och ideer hur vi ska in mamma Vithaka... snälla hjälp oss för dagarna går och det blir svårare och svårare att få in henne! Prio 1 är mamma Vithaka och som alltid så måste Musse vänta.... förlåt mig Musse-mannen! :´(

Malin

söndag 19 juni 2011

Dokumentation av familjen Musse och Vithaka


Musse och Vithaka = SANT!

Vackra Vithaka!


Mamma Vithaka sköter tvätt efter middag :)


Nyfiken (mellanbebis)

Musse och den allra minsta!


Mellanbebis!


Vithaka och hennes små!


Musse och den minsta!


MUSSE!


och igen...


Jag är allra minst...

Mamma och bebbar!


Mamma håller koll på läget!

Jag vet att ni är där!


Musse talar om att han är lejonkungen och kan allt i hela världen!


Han är en god pappa som ser efter sina avkommor...

Bilderna är tagna genom bilfönstret, så ni får stå ut med inte 100% bra bilder,
men man kan följa familjen en stund i alla fall!

Återkommer...

/Malin

fredag 17 juni 2011

Vattenlek med isbitar

Hjärtegrynen Buffan, Tuffan och Ruffan leker med isbitar, det är kul när det är varmt :)

lördag 11 juni 2011

3 små och Vithaka!


Vackra, ljuvliga, underbara och alldeles för vackra för sitt eget bästa <3








I nuläget har vi lokaliserat 3 småttingar tillsammans med mamma Vithaka.


Lite mer bilder att gotta sig i :)










/Malin

onsdag 8 juni 2011

Vitnos har fått somna in ♥


Den 20 juli 2010 så upptäckte jag att Noname hade bebisar i kolonin. Den modigaste, Vitnos, var den som först visade sig, tillsammans med sin bror Muschie. Några dagar senare så dök syrran upp, den blygaste av dem, henne döpte vi snabbt till Sötnos (numera Belle).



Den här lille grabben, som jag dessutom trodde var en liten tjej till en början, gjorde avtryck i mitt hjärta för alltid ♥



Igår fick vi meddelande om att Vitnos hade fått somna in efter ett troligt snabbt förlopp av FIP, samma som Saga från samma koloni fick somna in av.

Båda kissarna hade fått permanenta hem med en alldeles egen soffa att sova i, kärlek omkring sig och med rätten till ett liv i trygghet.

Tack snälla Marianne för att du ställde upp som stödhem för dem alla tre och för att du gav den ovillkorlig kärlek och omsorg, med allt vad det innebär.

Tiden blev alldeles för kort för Vitnos, han blev strax över 1 år gammal bara. Livet är inte rättvist, mot vare sig människor eller djur!

Mina tankar går till Marianne som stödhem och till det permanenta hemmet, jag förstår er sorg!
♥♥♥

Många kramar i tårar
Malin

söndag 5 juni 2011

Musse som barnvakt


Stor och ståtlig pappa, till hur många bebbar i kolonin har vi inte en aning om, men många är dom nog!


Älskade Musse
, äntligen fick jag se honom igen, han är aktiv med att vara farsa så vem har tid med annat då? Han höll full koll på bebbarna när Vithaka gick och åt, utan bebbarna! HUM! Undrar hur lång tid det tar innan hon kommer tillbaka med bebisarna? Det har varit en del rörelse precis vid deras bo, så det är klart att hon flyttar dem :) smart mamma Vithaka!

Tur att vi har koll i alla fall och Marie-Helene har suttit med mig 2 sena kvällar/nätter för att få lite mer koll på Vithakas rutiner. Tack för hjälpen, det är guld värt! <3

Vi flyttar inte droptrapen för då blir det annorlunda på matstället och då kanske Vithaka slutar att gå dit hon också, det chansar vi inte på!



Snygga Musse - den mannen kan få ens hjärta att smälta!



3 bebbar på plats, på en gång i samma bild, dock inte så bra bild, men håll tillgodo :) fler kommer nog så småningom!



En av bebbarna har en vit tipp och en svart liten fläck under hakan, så fina missar! En av småttingarna är lite större än de andra, kanske är det Trissans bebbe, det håller vi tummarna för!

Älskade, älskade, älskade rara missar!

Malin