Kontakta oss via vår blogg eller e-post ostgotakatterna@live.se

söndag 29 januari 2012

Om mat och sand och status

Hej bloggvänner!

Tänkte att jag skulle ta upp lite annat på bloggen, om det här med mat och sand och sånt nödvändigt ont.

Missarna, alla, både mina egna och kolonimissarna får ju Royal Canin foder och så kör vi med Everclean, multipel cat (även stödhemsmissarna såklart)!

De får inte mjukmat varje dag, men ofta i alla fall, de gillar det sådär lagom :) och då äter de bara Bozita och den med kanin i sås är mycket god och de andra åker ner också :).

När missarna går i kolonin så matar vi även med samma mat, när småttingar har dykt upp så har de fått KMR-välling och RC bebismat, både torr och mjuk.

Det är viktigt att de får bra mat och så även när de lever där ute, eller hur? Nu var det någon dumming som skrev ett mail att vi kunde ge missarna det billigaste fodret på marknaden... men då undrar jag varför? Bättre att förebygga bra status redan innan de kommer in, så är det för mig i alla fall :) och det är så skönt, för det är jag som bestämmer, ingen annan gör det! ;) Åsikter får man ha, såklart, men det är inte solklart att jag gör som alla tycker, för det är jag som bär ansvaret för missarna i "vår" koloni!

Åter igen så hävdar jag att de här missarna ska ha det bästa som jag kan ge dem, både mat och sand och kärlek och omsorg! Åter igen så har de samma värde som mina egna missar, vare sig de bor hos mig eller i stödhem!

Så, jag undrar vad ni ger era missar och vad mår de bra av? Vi testade porta21 här hemma ett tag (Nalla och Semlan får det fortfarande) och det fungerade inte alls, alla bajsade löst och drack som hästar, så det var inte okej :( tyvärr.

Behöver lite input, råd och tankar :) det är aldrig fel!

Ha en god söndag önskar missarna och Malin

tisdag 24 januari 2012

Vår Musse the King!


Vår Musse åkte fälla till veterinären igår. Det var inte vår vanliga veterinär som tog emot, men Musse blev ordentligt genomgången och nu är bollarna borta, han är tatuerad i örat har fått vaccination och profender och strongholdbehandling.

Vi har sett att han har skakat en del på sitt huvud, så vi anade att det var skabb eller en eventuell inflammation i öronen... skabb vad det och det var MÅNGA djur i hans öron! Att han hört dåligt kan bero på skabben och att han fått skador i hörselgångarna, men nu är det rensat och rengjort och behandlat. De hittade även en skada på hans ena hornhinna i ögat så nu ska vi hålla koll på det och hoppas att det självläker.

Han är en stor kisse, 7 kg tung och bara muskler! Han har ett stort huvud och man vill ju bara ta upp honom i famnen och gosa in näsan i pälsen på honom, men han var vaken så länge som jag var där, så det gick inte, men drömmer om det gör jag! En dag ska jag gosa in näsan i pälsen på honom och han är min gentleman!

Vilken raring han är! Stor och ståtlig och sin egen liksom!


När vi kom hem så var han trött, även att vi öppnade transporten så låg han kvar under filten, han kanske tyckte att det var okej, eller så smider han planer för att ge igen, jag vet inte, men, det får tiden utvisa! Hans juveler är borta, men det lägger vi på vettisen och ser sååå oskyldiga ut! Det var inte vi! ;)

När Musse var hos vettisen så städade vi och gjorde fint i hans rum. Han har ju bara fått sopat men nu har det dammsugits, torkats golv och bytts filtar och dynor, nu har han det rent och fint igen vår Kung.

Han vill inte ligga där det är mjukt, utan bara på golvet, eller på borden, filtar och dynor petar han undan, han har inte kommit på att det är skönt än, men vi hoppas att han kommer på det snart!

Vi håller tummarna för Musse nu och hoppas att det läker snabbt och att han landar och inser att vi tvåbenta bara vill hans allra bästa, hela tiden! Vår hjärtekung, man kan inte annat än att bli kär i honom! Han är vacker vår Kung!

Kram från en lättad
Malin

lördag 21 januari 2012

Svarta svansen är synlig igen....

Vår tös försvann i maj 2010 och är nu (idag) synlig i kolonin igen!

Mitt hjärta stannade nästan när jag såg henne! Lilla mitt!

Här är 2 dåligt tagna nya bilder på henne




Här är 2 gamla bilder, innan intagningen från kolonin



Lilla -gumman!

Så härligt att se henne igen, för jag har aldrig slutat tro att hon hitta tillbaka till kolonin, så det är ljuvligt att få se henne igen!

Hon är kastrerad, vaccinerad och id-märkt så det är skönt att det var gjort när hon rymde ut igen!

Så, nu börjar missarna dyka upp igen, på trappen eller däromkring!

Imorgon åker vi igen för att kanske fånga henne på bild, med telet, som inte var på idag :( sorry!

Men i morgon kanske hon är där igen så vi kan fånga henne på bild!

Lilla Svarta Svansen, det är härligt att se dig igen... hon är en del av mitt hjärta som håller på att bli helt igen!

Sötnosen! För mig kommer alla dessa kissar vara finaste missarna, även att någon sa att hon var ful, för mig är hon den vackraste!!!

Kram
Malin

fredag 20 januari 2012

Bollarna försvinner...

på Musse, på måndag!

Nu har vi fått tid för Musse-killen för *viskar tyst* kastrering, men vi talar tyst om det för annars får vi nog inte med killen kan jag tro!

Vi ska ta honom i fällan ännu en gång, då han är så stor att han inte får plats i klämburen (inte en chans) han är verkligen STOR! Ska bli spännande att se vad killen väger och vad de säger om honom!

Han vill inte vara med på bild men jag ska ta nya när han är klar, eller kanske att veterinären kan göra det om jag lämnar min mobil där, vi får se :)

Så, nu får ni hålla tummarna för på måndag morgon (ÄNTLIGEN) ska killen bli klar!

Ibland tar det tid tyvärr och så har det blivit då jag har jobbat och inte kunnat vara ledig och det är viktigt att jag är med, för han är viktig för mig, precis som alla de andra missarna från kolonin.

Så Musse the man... nu är det snart dags... hjärtegrabben! ♥ ♥ ♥

Kram och nosbuff från
Originalet med många missar (Malin)

lördag 7 januari 2012

Dolly & Molly

Molly

Dolly


Tjaba tjena hallå!

Det är vi, de fränaste, härligaste missarna i stan som tagit plats här! Vi är bäst helt enkelt... eller ja, om vi får säga det själva alltså och det får vi... vi ÄR bäst!

Vi har hittat kompisar här och vi har bestämt att vi bor här nu, men matten säger att vi ska flytta bara den rätta människan dyker upp och det verkar ju inte vara det lättaste :) men det gör ingenting, vi har det bra här! :)

Molly är den som är tamast av oss och hon dreglar och hänger matten i byxorna om hon får och jag sitter en bit ifrån och studerar fjanten :) ha, vem behöver hänga matten i brallan för att få gottis, jag får ändå, jag vet *blink*

Hon säger hela tiden att hon älskar oss och hon ger oss trygghet. Det är många kompisar att välja på, förutom surtanten Shimena som gärna slår oss med tassen i skallen eller biter oss i nacken om vi blir för närgångna, hum, varför gillar hon inte oss? Vi är snälla och kryper under täcket och skrämmer ihjäl henne när hon ska lägga sig och vi flyger fram som galningar, kan det vara därför? Nä va, jag tror att hon är en surpuppa bara! Dumma gammelkatten! Nåjam, det finns andra som tar hand om oss, så det så, men vi är nyfikna på henne i alla fall :)

Lillen, enda killen, han är ju bara så lurvig och skön i pälsen, så honom ligger vi gärna hos och suger på hans sk krage som han ingen har längre, vi förstår inte varför? :) Vaddå inte suga på håret, det är ju så gott att Molly dreglar ner hela honom varenda kväll. Mollys älskling är han! Molly ♥ Lillen, så är det!

Ja, vi ville bara säga att vi hittar på massor med hyss här. Brunis har lärt oss att öppna skåp och lådor så nu plockar vi ut allt vi kan :) det är roligt, men det tycker inte matte när det ser ut som ett slagfält när hon kommer från jobbet, men det bjuder ju på, vi är ju bara "småskitar" så det får hon allt stå ut med.

Vi har bitit sönder mattens alla hörlurar och sladdar till högtalarna till datorn och då var inte matte glad, men nu har hon kanske lärt sig att låsa in sina "viktiga" saker... kanske? Vi letar gärna upp de hemliga ställena så det så, snart kan vi hitta de nya hörlurarna hoppas vi... de var goda :)

Bara lite ord från oss små

Nosbuff från Dolly & Molly

torsdag 5 januari 2012

Trissan har ordet...


Mjau... det är jag som har fått chansen att tassa den här gången. Alltid försöker Dolly & Molly (småskitarna) hinna först, men den här gången satte jag ner tassen... nu måste jag få berätta och tala om...

Jo, jag bor här, tillsammans med flera missar, de flesta är tama och jag ser noga på när den 2-benta kelar och gosar med dem. Hum, men inte vill jag ha klappar och kel heller, det är inget för en skyggis att längta efter heller, eller?

Jag iakttar i alla fall och håller ett gott avstånd. Sällan finns det nåt godis som kan få mig att komma fram med de andra, nä, maten som vi får räcker jättebra, men jag sneglar på de andra som smaskar godis. Ibland lägger den 2-benta ut lite gottis framför nosen på mig och när hon vänder sig bort så tar jag godisarna, man får inte vara dum heller :).

Här hemma får jag vara precis som jag vill och det är skönt! Här finns det goa bäddar och mat och städade lådor och ibland (läs ofta) så dammsuger den 2-benta och det är inte kul alls, då gömmer jag mig under soffan, jag har lärt tamisarna att göra detsamma, så då får jag sällskap där :) smart jag är va!

Jag sköter mig perfekt men den 2-benta säger hela tiden att jag ska våga komma och umgås lite närmre med de andra, men jag avstår än så länge... men vet ni... den 2-benta har en leksak som jag gillar, fjädervippan, den blir jag alldeles stollig av, den är så rolig! Man får ju inte visa hur roligt det är, så jag tittar gärna bort när hon försöker att locka mig :) såklart.

Hon har en stor korg med leksaker och där finns många saker att leka med, på nätterna är min tid, då hon inte tittar på mig :) då leker jag som bara den... som sagt vad... det är rätt gott här faktiskt :) och jag säger det inte högt, men jag trivs som innekatt!

Musse, snyggisen med stort S, han ska visst till vettisen och ta bort bollarna, bara den 2-benta slutar jobbet, men jag har hört att de pratar om honom. Han blir modigare och tuffare (han ÄR tuffast) och han äter och går på lådan fastän att man kan se, det ÄR himla modigt!

Livet är gott och jag är glad att jag är inomhus nu när vintern kommer... jag har tur och jag hoppas att missen som sitter på trappan ibland också ska kunna få komma in i värmen och få god mat. Den 2-benta säger: jo, den kommer också att få komma in... vi får se när det blir!

En fortsatt god fortsättning och tack för gåvorna på kontot :)

Mjau - på återseende från Trissan