Kontakta oss via vår blogg eller e-post ostgotakatterna@live.se

söndag 30 september 2012

Long time no see

Jo, vi är kvar, vi har bara tagit en liten paus från bloggar och internet, det var välbehövligt kan jag säga :/

När en katt går vidare till Skaparkatten så blir det lite rörigt och konstigt i flocken och den förändras och var och en försöker att hitta sin plats igen, sånt tar tid och det är viktigt att låta det ta den tid som det tar.

R.I.P lilla Grynet, för alltid i mitt minne och i mitt hjärta!

Tusselina har kommit i retur och är halt på ena bakbenet. Hon har varit hos vet och de har röntgat henne utan att hitta något fel på henne :( så nu är det full koll som gäller och vi får avvakta och se om det blir bättre om inte annat så blir det vidare utredning och såklart att lilla gumman ska få den hjälp som hon behöver! Hon har också fått metacam i 10 dagar och det har inte hjälpt. 

Åter igen, det är otroligt viktigt att försäkra din katt om du inte har gott om pengar, eller kan låna av någon. När olyckan är framme kan det bli så illa att man är tvungen att välja att låta missen somna in för att man inte har råd! Din katt är väl värd 50 kr/ månad?

Har ni haft någon katt som varit halt utan att de kommit på vad som är fel? 

I nuläget ligger lilla gumman i köksfönstret och de andra missarna har hälsat snällt på henne och hon verkar känna sig ok här hemma med huliganerna  . Hon haltar märkbart på sitt bakben. :(

Ikväll kommer redovisningen av september månad :) tack alla som skänker en slant till katterna i Östgötakatterna

Kram
Malin & Co. 

måndag 10 september 2012

Grynet har tassat över regnbågsbron

Här sitter jag, så full av känslor och med tårarna rinnandes, det gör förtvivlat ont!

Kan jag få stoppa tåget? Hoppa av karusellen? Ge bort 10 år för att få henne att komma tillbaka igen?

Nej, jag vet att det inte går och jag vet att tiden aldrig någonsin går att dra tillbaka, jag vet, men min önskan finns där i alla fall.

I torsdags kväll så kräktes lilla Grynet och jag skämdes och insåg att de inte fått kattgräs på länge. Hon låg i sin elementsäng och fräste så fort jag kom nära, så jag tänkte - dummar hårbollar! Kattgräs införskaffades direkt i fredags och hon satt där och nosade och jag såg hur glada missarna blev.

Lördagen kom och jag såg att lilla fröken inte alls var intresserad av godisregnet sent på kvällen, hon verkade down men var med de andra, även att hon inte åt. Jag bjöd extragod mjukmat och hon bara sniffade lite och var inte alls sugen som hon alltid brukade...

På söndagen ställde jag en skål med vatten framför henne och hon drack mycket på en gång ca 2 dl och sedan kissade hon på lådan.

Jag har alltid a/d och i/d mjukmat hemma, akut, ifall någon inte vill äta, så jag kan muta med extra energi och gott. Ringde vet och rådfrågade och de sa att det inte var någon fara iom att hon hade druckit på förmiddagen... att jag skulle avvakta.
Jag försökte att muta med a/d men hon nosade och slickade bara och fräste lite åt mig. Att hon ville vara ifred insåg jag då hon kröp in under sängen och lade sig i stora hundkorgen som vi har där och sedan låg hon bara stilla och tittade på mig och blinkade.

Jag var så orolig, tänkte fram och åter och undrade vad det var för fel med gumman. Majoritet av tiden så låg jag på magen halvvägs under sängen och smekte hennes mjuka svans och hon fräste inte ens åt mig.

Hon tittade på mig och kröp sedan ur korgen och gömde sig bakom den och jag blev så rädd. Jag har läst om katter som går undan och vill vara ifred när de ska dö... och plötsligt insåg jag... hon var på väg att gå ifrån mig och jag var alldeles ensam!

Jag tog upp lilla gumman i knät och ringde upp Emjon som fanns med mig de sista 30 minutrarna i Grynets liv, innan hon gick vidare till skaparkatten. 

Den bottenlösa förtvivlan jag känner kan aldrig någon förstå som inte har varit där... jag ville blåsa liv i hennes lilla kropp, jag var så förtvivlad och är det fortfarande. Lilla gumman, min älskade raring, kan du någonsin förlåta mig för att jag inte förstod hur sjuk du var, att du var på väg att lämna mig!?

Tack Emjon för att du var där och stöttade och tröstade trots maktlösheten och vanmakten!

Tack Marie-Helene för att du skjutsade mig till Bertil så lilla gumman fick komma i jorden i morse.

Skaparkatten - varför?

Malin i tårar

söndag 2 september 2012

Redovisning Augusti

Redovisning Östgötakatterna Augusti – 2012

Kvar från juli 531,14

In:
120809 Traderagåva 21 kr
120809 Traderagåva 10 kr
120813 Traderagåva 100 kr
120815 Gåva Belle 200 kr
120818 Traderagåva 17 kr
120823 Traderagåva 24 kr
120826 Stationskatterna 200 kr
120827 Marie B H 100 kr
120827 Kattsand emjon 1000 kr
120827 Sören & Pia-Puma 2105 kr
Summa: 3777 kr

531,14 + 3777 = 4308,14 kr

Ut:
120811 Zooplus (se kvitto) 600 kr
120815 Torrisar A-kolonin 300 kr
120824 Fontäner + godis, A-kolonin + stödhem 635,90 kr
Summa: 1535,90 kr

Kvar på kontot 31/8-2012 4308,14 - 1535,90 = 2772,24 kr

Tack snälla ni för gåvorna till missarna, utan er skulle vi inte kunna hjälpa missarna

Malin & Bertil Östgötakatterna

Kvittona ligger längst ner i tråden på hittekatter.... HÄR!